google-site-verification=EfRYMYbkCvCxMoSHGthbvq-aA4K0z28zOw2lSstDFoI

26 januari 2020, 19.00 | Hooglandse Kerk

BWV 73 ‘Herr, wie du willt, so schicks mit mir’ door William Byrd Vocaal Ensemble onder leiding van Nico van der Meel.

Tenor: Adrian Fernandes

Bariton: Patrick Pranger

Voorganger: ds. Margreet Klokke

Organiste: Willeke Smits

De cantate bevat enkele opvallende elementen. In het openingskoor klinken tussen de koordelen recitatieven van de solisten. In de laatste aria laten de strijkers, van het Leids Barok Ensemble, het slaan van de doodsklokken met hun vingers tokkelend klinken. Bijzonder is ook dat de organist bij deze dienst, Willeke Smits, bij de cantate op het De Swart/Van Hagerbeer-orgel speelt en niet op een kistorgel, zoals tegenwoordig gebruikelijk.

Het William Byrd Vocaal Ensemble zingt ook een werk van J.P. Sweelinck: Psalm 111.

23 februari 2020, 19.00 | Hooglandse Kerk

BWV 22 ‘Jesus nahm zu sich die Zwölfe’ & motet ‘Quid vis ut faciem’ (Manuel Cardoso, 1566-1650) door Kamerkoor Quod Libet onder leiding van Enrico Ruggieri.

Tenor: Jasper Dijkstra

Bariton: Patrick Pranger

Voorganger: ds. Margreet Klokke

Organist: Bert Mooiman

29 maart 2020, 19.00 | Pieterskerk

BWV 3 ‘Ach Gott, wie manches Herzeleid’ door Leids Cantate Consort onder leiding van Johannes Gierl.

Voorganger: ds. Ries den Dekker

Organist: Bert Mooiman